Bezlepkové máslové bagetky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bezlepkové máslové bagetky
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 55935 |
Ingredience
1 kávová lžička | Cukr krupice |
22 g | Droždí |
0,5 ks | Kypřící prášek bezlepkový |
3 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
500 g | Mouka bezlepková Jizerka |
7 g | Sůl |
3,5 dl | Voda pitná |
Na vytření forem | |
---|---|
4 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
5 polévková lžíce | Strouhanka bezlepková |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 45g |
---|---|
Cholesterol | 16,8mg |
Draslík | 57,3mg |
Vláknina | 132,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 15,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Droždí, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka bezlepková Jizerka, Máslo čerstvé, Strouhanka bezlepková mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Kypřící prášek bezlepkový nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Bezlepkové máslové bagetky postup přípravy receptu:
1 | Do mísy nasypeme bezlepkovou mouku Jizerka, kterou promícháme s bezlepkovým práškem do pečiva. Do mouky uděláme důlek, do něj rozdrobíme 22 g kvasnic, přidáme 1 lžičku cukru a přilijeme 1 dl vlahé vody. Necháme kvásek vykynout (15-20 minut), poté přidáme k mouce 2.5 dl vlažné vody, 7 g soli a 3 lžíce vlahého rozpuštěného másla. Těsto promícháme a poté důkladně uhněteme. |
2 | Těsto dáme do máslem vytřených bagetkových forem, které vysypeme bezlepkovou moukou. Zakryjeme je čistou utěrkou a necháme v teple kynout přibližně 1 hodinu. |
3 | Vykynuté bagetky pečeme v předehřáté troubě na 200°C přibližně 25-35 minut dozlatova. |
4 | Podáváme po vychladnutí. |