Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 55937

Ingredience

1 špetka Cukr krupice
12 g Droždí
40 g Med včelí
330 g Mouka bezlepková Jizerka
20 g Mouka pohanková
3 polévková lžíce Máslo čerstvé
40 g Olej slunečnicový
5 g Sůl
3,5 dl Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

18% Kalorie 364 kcal
Kilojoule 1 523kJ
15% Sacharidy 54 g
20% Tuky 15 g
20% Sodík 398 mg
5% Bílkoviny 3 g

Bezlepkové minibagetky postup přípravy receptu:

1

Do mísy nasypeme bezlepkovou mouku Jizerka, pohankovou mouku a spolu je promícháme.

2

Do mouky uděláme důlek, do něj rozdrobíme 12 g kvasnic, přidáme špetku cukru a přilijeme 1 dl vlahé vody. Necháme kvásek vykynout (15-20 minut), poté přidáme k mouce 2.3 dl vlažné vody, 5 g soli, 3 lžíce vlahého rozpuštěného másla, 40 g oleje, 40 g tekutého medu, těsto promícháme a poté důkladně uhněteme. Těsto musí být vláčné a hladké. Dáme ho na vál a vytvarujeme malé bochánky, které vložíme do forem na muffiny. Zakryjeme je čistou utěrkou a necháme přibližně 1 hodinu v teple vykynout.

3

Vykynuté bagetky pečeme v předehřáté troubě na 200°C přibližně 15-20 minut dozlatova. Podáváme je vychlazené.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept