Recept

Dýňový bezlepkový světlý chléb z Jizerky

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (55%)
ID receptu: 55941
Kategorie: Přílohy

Ingredience

Kvásek
1 kávová lžička Cukr krupice
1 balení Droždí sušené
1 dl Voda pitná
Těsto
4 polévková lžíce Dýňová semínka
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
0,5 dl Mléko polotučné
500 g Mouka bezlepková Jizerka
1 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
3 polévková lžíce Olej slunečnicový
9 g Sůl
1 ks Vaječný bílek slepičí
3 dl Voda pitná
Na vytření
2 polévková lžíce Olej slunečnicový

Nutriční hodnoty jedné porce

32% Kalorie 634 kcal
Kilojoule 2 654kJ
30% Sacharidy 108 g
25% Tuky 19 g
45% Sodík 893 mg
14% Bílkoviny 8 g

Dýňový bezlepkový světlý chléb z Jizerky postup přípravy receptu:

1

Připravíme si kvásek: do misky dáme 1 dl vlažné vody s 1 sáčkem sušených kvasnic a 1 lžičkou cukru. Kvásek necháme dobře vzejít.

2

Do mísy nasypeme bezlepkovou mouku Jizerka, přidáme do ní 1 lžíci octa, 2 dl vlahé vody, 0.5 dl mléka, 1 vyšlehaný bílek, 9 g soli, 3 lžíce oleje, dýňová semínka a lžíci másla. Těsto promícháme, přidáme vykynutý kvásek a těsto důkladně prohněteme. Musí být hladké a vláčné. Vložíme ho do formy (nebo pekáčku) vytřené olejem. Těsto zakryjeme čistou utěrkou a necháme ho minimálně 30 minut kynout na teplém místě.

3

Pečeme ho v předehřáté troubě na 190°C - 200°C přibližně 40-50 minut.

4

Těsto během pečení potíráme vodou (minimálně 3 x).

5

Upečený chléb vyjmeme z formy, zabalíme do utěrky a necháme vychladnout. Až poté ho nakrájíme a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept