Jednoduchý recept

Gratinovaná třešňová pochoutka

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 75 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 55 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (35%)
ID receptu: 55942
Kategorie: Poháry, ovoce

Ingredience

3 ml Citronová šťáva
2 polévková lžíce Cukr třtinový
60 g Máslo čerstvé
350 g Třešně
Na těsto
1 polévková lžíce Cukr moučkový
20 g Cukr vanilka
10 g Kypřicí prášek do pečiva
50 g Mandle
5 dl Mléko plnotučné
30 g Mouka pšeničná hladká T 650
3 dl Smetana 12% (konzumní)
250 g Smetana 33% (šlehačka)
2 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

37% Kalorie 728 kcal
Kilojoule 3 045kJ
12% Sacharidy 44 g
75% Tuky 56 g
3% Sodík 52 mg
27% Bílkoviny 15 g

Gratinovaná třešňová pochoutka postup přípravy receptu:

1

Třešně omyjeme, vypeckujeme a naskládáme na dno máslem vymazané pečící formy. Posypeme cukrem a pokapeme citrónovou šťávou.

2

Do misky rozklepneme vejce, vlijeme mléko a smetanu, přisypeme mouku s kypřícím práškem a vanilkovým cukrem. Nakonec vsypeme cukr a vypracujeme tekoucí těsto, které nalijeme na třešně. Povrch posypeme mandlovými plátky.

3

Vložíme do předehřáté trouby, pečeme při 180 stupních Celsia přibližně 50-55 minut.

4

Po vytažení z trouby necháme vychladnout v pečící formě. Potom krájíme na jednotlivé porce. Rozdělíme je na jednotlivé talíře, ozdobíme vyšlehanou šlehačkou a podáváme.

Poznámka

Podáváme jako studený dezert nebo předkrm.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept