Gratinovaná třešňová pochoutka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 75 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Gratinovaná třešňová pochoutka
Celkový čas: | 75 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 55 minut |
Autor: | vassova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (35%) |
ID receptu: | 55942 |
Kategorie: | Poháry, ovoce |
Ingredience
3 ml | Citronová šťáva |
2 polévková lžíce | Cukr třtinový |
60 g | Máslo čerstvé |
350 g | Třešně |
Na těsto | |
---|---|
1 polévková lžíce | Cukr moučkový |
20 g | Cukr vanilka |
10 g | Kypřicí prášek do pečiva |
50 g | Mandle |
5 dl | Mléko plnotučné |
30 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
3 dl | Smetana 12% (konzumní) |
250 g | Smetana 33% (šlehačka) |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 27g |
---|---|
Cholesterol | 251,9mg |
Draslík | 519,5mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1g |
Vitamín E | 3,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 868,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Cukr třtinový, Cukr moučkový, Kypřicí prášek do pečiva, Mandle, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Třešně, Cukr vanilka, Mléko plnotučné, Mouka pšeničná hladká T 650, Smetana 12% (konzumní), Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Gratinovaná třešňová pochoutka postup přípravy receptu:
1 | Třešně omyjeme, vypeckujeme a naskládáme na dno máslem vymazané pečící formy. Posypeme cukrem a pokapeme citrónovou šťávou. |
2 | Do misky rozklepneme vejce, vlijeme mléko a smetanu, přisypeme mouku s kypřícím práškem a vanilkovým cukrem. Nakonec vsypeme cukr a vypracujeme tekoucí těsto, které nalijeme na třešně. Povrch posypeme mandlovými plátky. |
3 | Vložíme do předehřáté trouby, pečeme při 180 stupních Celsia přibližně 50-55 minut. |
4 | Po vytažení z trouby necháme vychladnout v pečící formě. Potom krájíme na jednotlivé porce. Rozdělíme je na jednotlivé talíře, ozdobíme vyšlehanou šlehačkou a podáváme. |
Poznámka
Podáváme jako studený dezert nebo předkrm.