Jednoduchý recept

Hřebenatky v pivu

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (19%)
ID receptu: 55944
Kategorie: Maso

Ingredience

3 stroužek Česnek
250 g Chřest zelený
5 g Cukr krupice
500 g Hřebenatka
50 g Olej sezamový
20 ml Omáčka sójová
1 g Pepř černý mletý
250 ml Pivo světlé 10% 3,9% obj.
8 g Sůl
15 g Zázvor celý

Nutriční hodnoty jedné porce

9% Kalorie 181 kcal
Kilojoule 756kJ
3% Sacharidy 12 g
5% Tuky 3 g
49% Sodík 978 mg
41% Bílkoviny 23 g

Hřebenatky v pivu postup přípravy receptu:

1

Zázvor očistíme, nastrouháme najemno, česnek prolisujeme, zelený chřest nakrájíme šikmo na plátky.

2

V pánvi rozehřejeme olej, přiložíme maso z hřebenatek, česnek, zázvor, orestujeme a hřebenatky vyjmeme. Do výpeku vsypeme chřest, který osmahneme, zalijeme sojovou omáčkou, podle chuti osolíme, opepříme, osladíme, vrátíme zpět hřebenatky, podlijeme pivem a dusíme doměkka. Tekutinu necháme odpařit, až zbude jen hustší omáčka.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept