Kmínový bezlepkový chléb z Promixu - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kmínový bezlepkový chléb z Promixu
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 55945 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
Kvásek | |
---|---|
1 kávová lžička | Cukr krupice |
22 g | Droždí |
0,5 dl | Mléko polotučné |
Těsto | |
1 ks | Jablka |
1 polévková lžíce | Kmín drcený |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
190 g | Mouka Promix Uni |
1 polévková lžíce | Ocet kvasný lihový |
185 g | Směs Promix T |
2 kávová lžička | Sůl |
Na vytření formy a potírání těsta | |
2 polévková lžíce | Olej slunečnicový |
1 dl | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 93g |
---|---|
Cholesterol | 13,3mg |
Draslík | 263,7mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,6mg |
Vitamín E | 1,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 13,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Droždí, Jablka, Kmín drcený, Sůl, Olej slunečnicový, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko polotučné, Máslo čerstvé, Mouka Promix Uni, Ocet kvasný lihový, Směs Promix T mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kmínový bezlepkový chléb z Promixu postup přípravy receptu:
1 | Připravíme kvásek: do misky dáme 0.5 dl vlažného mléka s 22 g kvasnic a lžičkou cukru. Kvásek necháme dobře vzejít. Omyté jablko oloupeme a jemně nastrouháme |
2 | Do mísy nasypeme bezlepkovou mouku Promix - 190 g tmavé mouky + 185 g světlé universální mouky, zamícháme do ní lžíci octa, 2 lžíce nastrouhaného jablka, 1-2 lžičky soli, lžíci drceného kmínu, 4 lžíce rýžových burizónů a 2 lžíce vlahého rozpuštěného másla. Těsto promícháme, přidáme vykynutý kvásek a těsto důkladně prohněteme. Musí být hladké a vláčné. Vložíme ho do formy (nebo pekáčku) vytřené olejem. Těsto zakryjeme čistou utěrkou a necháme minimálně 30-40 minut kynout na teplém místě. |
3 | Pečeme ho v předehřáté troubě na 200-220 °C přibližně 40 minut. |
4 | Těsto během pečení potíráme vodou (minimálně 3 x). |
5 | Upečený chléb vyjmeme z formy, zabalíme do utěrky a necháme vychladnout. Až poté ho nakrájíme a podáváme. |