Recept

Gratinované jehněčí maso

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 90 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 75 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (35%)
ID receptu: 55947
Kategorie: Maso

Ingredience

400 g Brambory
2 stroužek Česnek
1 ks Cibule
500 g Fazolové lusky
600 g Jehněčí kýta
4 polévková lžíce Kečup ostrý
60 g Máslo bylinkové
2 ks Mrkev kořen
70 ml Olej slunečnicový
2 špetka Pepř černý mletý
1 ks Petržel kořen
20 g Petržel - nať
300 g Smetana 33% (šlehačka)
2 špetka Sůl
200 g Sýr Parmezán
3 dl Voda pitná
4 dl Vývar z hovězích kostí

Nutriční hodnoty jedné porce

61% Kalorie 1,197 kcal
Kilojoule 5 010kJ
10% Sacharidy 36 g
122% Tuky 92 g
71% Sodík 1 g
102% Bílkoviny 57 g

Gratinované jehněčí maso postup přípravy receptu:

1

Jehněčí maso očistíme, omyjeme a nakrájíme na malé kousky. Oloupanou cibuli nakrájíme na tenké pásky.

2

Vložíme ji do velké pánve na rozpálený olej, osmahneme dozlatova, přidáme připravené maso, opečeme ze všech stran. Přidáme jemně nakrájený česnek, špetkou solí osolíme, opepříme, zalijeme vodou a pod poklici na mírném ohni podusíme 30 minut doměkka.

3

Mrkev, petržel a fazolky očistíme. Mrkev a petržel nakrájíme na kolečka, fazolky na menší kousky. Vše vložíme do pánve k masu, přidáme ostrý kečup, zalijeme vývarem a povaříme 20-25 minut.

4

Oloupané brambory spolu se sýrem nastrouháme na hrubém struhadle. Smícháme spolu se smetanou, dochutíme solí, pepřem, vmícháme nasekanou petrželovou nať a promícháme.

5

Pečící formu dobře vymažeme bylinkovým máslem, na dno dáme masovou a zeleninovou směs. Povrch potřeme směsi ze sýra a brambor.

6

Vložíme do nahřáté trouby, při 200 stupních Celsia pečeme 20 minut.

7

Podáváme na jednotlivých teplých talířích.

Poznámka

Podáváme jako hlavní teplé jídlo. Vhodnou přílohou je opečená veka, anebo bageta.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept