Jednoduchý recept

Hovězí maso na bazalce

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 55948

Ingredience

100 g Bazalka
100 g Cibule
600 g Hovězí kýta
40 g Olej sezamový
50 ml Omáčka sójová
100 g Paprika červená
1 g Pepř černý mletý
8 g Sůl
600 ml Voda pitná
3 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

20% Kalorie 401 kcal
Kilojoule 1 676kJ
2% Sacharidy 7 g
35% Tuky 26 g
43% Sodík 869 mg
60% Bílkoviny 34 g

Hovězí maso na bazalce postup přípravy receptu:

1

Hovězí maso nakrájíme na kostky, cibuli nadrobno, česnek prolisujeme, papriku zbavíme jádřince a nakrájíme na nudličky, lístky bazalky posekáme najemno.

2

V hrnci rozehřejeme olej, přisypeme cibuli s česnekem, osmahneme, přidáme maso, osolíme, opepříme, orestujeme, podlijeme sojovou omáčkou, vodou, přidáme polovinu bazalky, papriku a dusíme doměkka. Minutu před koncem vaření přisypeme zbytek bazalky, aby celý pokrm provoněla. Tekutina musí být téměř odpařená.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept