Hovězí maso na bazalce - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hovězí maso na bazalce
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | ondra |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 55948 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
100 g | Bazalka |
3 stroužek | Česnek |
100 g | Cibule |
600 g | Hovězí kýta |
40 g | Olej sezamový |
50 ml | Omáčka sójová |
100 g | Paprika červená |
1 g | Pepř černý mletý |
8 g | Sůl |
600 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 87,0mg |
Draslík | 671,9mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 2g |
Vitamín B6 | 1,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 39,5mg |
Vitamín E | 1,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Česnek, Cibule, Hovězí kýta, Olej sezamový, Paprika červená, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Omáčka sójová, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Hovězí maso na bazalce postup přípravy receptu:
1 | Hovězí maso nakrájíme na kostky, cibuli nadrobno, česnek prolisujeme, papriku zbavíme jádřince a nakrájíme na nudličky, lístky bazalky posekáme najemno. |
2 | V hrnci rozehřejeme olej, přisypeme cibuli s česnekem, osmahneme, přidáme maso, osolíme, opepříme, orestujeme, podlijeme sojovou omáčkou, vodou, přidáme polovinu bazalky, papriku a dusíme doměkka. Minutu před koncem vaření přisypeme zbytek bazalky, aby celý pokrm provoněla. Tekutina musí být téměř odpařená. |