Dušený mangold s cibulí - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Dušený mangold s cibulí
Dušený mangold s cibulí
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | vasek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 55949 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
250 g | Cibule |
800 g | Mangold |
40 g | Olej sezamový |
50 ml | Omáčka sójová |
5 g | Sůl |
200 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 14g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 859,4mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 12g |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 65,4mg |
Vitamín E | 3,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Mangold, Olej sezamový, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Omáčka sójová mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Dušený mangold s cibulí postup přípravy receptu:
1 | Listy mangoldu posekáme nahrubo, cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno, česnek prolisujeme. |
2 | V pánvi rozehřejeme olej, přisypeme česnek s cibulí, necháme zesklovatět, přidáme mangold, osolíme, přilijeme sojovou omáčku, trochu vody a dusíme, až listy mangoldu změknou a tekutina bude téměř odpařená. |