Jednoduchý recept

Gratinovaný mangold se sýrem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 55954
Kategorie: Zelenina

Ingredience

900 g Mangold
50 g Máslo čerstvé
1 špetka Muškátový oříšek
1 špetka Pepř černý mletý
3 polévková lžíce Sezam - semena
250 g Smetana 33% (šlehačka)
0,5 kávová lžička Sůl
200 g Sýr Niva (Rokfór)
3 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

23% Kalorie 450 kcal
Kilojoule 1 881kJ
3% Sacharidy 11 g
38% Tuky 29 g
52% Sodík 1 g
25% Bílkoviny 14 g

Gratinovaný mangold se sýrem postup přípravy receptu:

1

Mangold očistíme, oddělíme listy ze stonků. Listy spaříme horkou vodou 2 minuty. Stonky spaříme horkou vodou pod dobu 7 minut. Potom je necháme okapat a naskládáme na dno máslem vymazané pečící mělké formy.

2

Povrch posypeme nastrouhaným sýrem. Smetanu smícháme se solí, pepřem, jemně nastrouhaným muškátovým oříškem a přelijeme zeleninu a sýr. Nakonec posypeme nasucho osmaženými sezamovými semínky.

3

Vložíme do předehřáté trouby a při 200 stupních Celsia pečeme 20-25 minut. Po upečení krájíme na porce. Pokládáme je na jednotlivé teplé talíře a podáváme.

Poznámka

Podáváme jako teplé hlavní jídlo. Vhodnou přílohou je dušená rýže.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept