Gratinované hovězí maso se žampiony - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Gratinované hovězí maso se žampiony
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | ruda |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (15%) |
ID receptu: | 55956 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
600 g | Hovězí maso zadní |
50 g | Máslo čerstvé |
70 ml | Olej slunečnicový |
2 špetka | Pepř černý mletý |
20 g | Petržel - nať |
100 g | Slanina vepřová |
250 g | Smetana 33% (šlehačka) |
2 špetka | Sůl |
100 g | Sýr Parmezán |
2 dl | Víno bílé |
500 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 10g |
---|---|
Cholesterol | 204,8mg |
Draslík | 597,2mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 205,2mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 14,5mg |
Vitamín E | 7,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 18,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Olej slunečnicový, Slanina vepřová, Sůl, Sýr Parmezán, Víno bílé, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hovězí maso zadní, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Gratinované hovězí maso se žampiony postup přípravy receptu:
1 | Zadní hovězí maso po umytí nakrájíme na tenké proužky, které osmahneme v pánvi na rozpáleném oleji. Osolíme, opepříme, zalijeme vývarem a povaříme na mírném ohni 25 minut. |
2 | V pánvi rozehřejeme máslo, přidáme na malé kousky nakrájenou slaninu. Přidáme drobně nakrájenou cibuli, česnek, vložíme houby, ochutíme solí, pepřem, zalijeme vínem. Na mírném ohni povaříme přibližně 20 minut. |
3 | Masovou a slaninovou směs smícháme spolu. Přilijeme smetanu, přidáme drobně nasekanou petrželovou nať. Vše přeložíme do máslem vymazané pečící formy. Povrch posypeme jemně nastrouhaným sýrem. |
4 | Vložíme do nahřáté trouby, při 200 stupních Celsia pečeme 15 minut. |
5 | Po upečení jídlo rozdělíme na jednotlivé teplé talíře a podáváme. |
Poznámka
Podáváme jako hlavní jídlo s chlebem. Můžeme také servírovat s dušenou rýží.