Jednoduchý recept

Vepřové maso s mrkví

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 55959

Ingredience

120 g Cibule
60 g Cukr krupice
200 g Mrkev kořen
50 ml Ocet vinný
50 g Olej sezamový
50 ml Omáčka sójová
1 g Pepř černý mletý
6 g Sůl
600 g Vepřové kotlety
150 ml Voda pitná
20 g Zázvor celý

Nutriční hodnoty jedné porce

23% Kalorie 455 kcal
Kilojoule 1 904kJ
6% Sacharidy 23 g
33% Tuky 25 g
33% Sodík 668 mg
59% Bílkoviny 33 g

Vepřové maso s mrkví postup přípravy receptu:

1

Vepřové kotlety bez kosti nakrájíme na kostky, cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno, očištěnou mrkev na slabší hranolky, zázvor nastrouháme najemno.

2

V pánvi rozehřejeme olej, přisypeme cibuli, zázvor, maso, orestujeme, přidáme cukr a necháme zkaramelizovat. Zalijeme sojovou omáčkou, podlijeme vodou, podle chuti osolíme, opepříme a podusíme doměkka. Přidáme ocet, mrkev a podusíme jen tři minuty, aby mrkev zůstala křupavá. Voda se musí téměř odpařit.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept