Vepřové maso s mrkví - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vepřové maso s mrkví
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | trava |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 55959 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
120 g | Cibule |
60 g | Cukr krupice |
200 g | Mrkev kořen |
50 ml | Ocet vinný |
50 g | Olej sezamový |
50 ml | Omáčka sójová |
1 g | Pepř černý mletý |
6 g | Sůl |
600 g | Vepřové kotlety |
150 ml | Voda pitná |
20 g | Zázvor celý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 19g |
---|---|
Cholesterol | 103,5mg |
Draslík | 582,9mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,6mg |
Vitamín B6 | 1,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,5mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Cukr krupice, Ocet vinný, Olej sezamový, Sůl, Voda pitná, Zázvor celý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mrkev kořen, Omáčka sójová, Pepř černý mletý, Vepřové kotlety mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vepřové maso s mrkví postup přípravy receptu:
1 | Vepřové kotlety bez kosti nakrájíme na kostky, cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno, očištěnou mrkev na slabší hranolky, zázvor nastrouháme najemno. |
2 | V pánvi rozehřejeme olej, přisypeme cibuli, zázvor, maso, orestujeme, přidáme cukr a necháme zkaramelizovat. Zalijeme sojovou omáčkou, podlijeme vodou, podle chuti osolíme, opepříme a podusíme doměkka. Přidáme ocet, mrkev a podusíme jen tři minuty, aby mrkev zůstala křupavá. Voda se musí téměř odpařit. |