Jednoduchý recept

Gratinovaná vepřová panenka

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (35%)
ID receptu: 55960
Kategorie: Hlavní chod

Ingredience

800 g Brambory
2 stroužek Česnek
100 g Máslo čerstvé
1 špetka Muškátový oříšek
20 g Petržel - nať
200 g Smetana 33% (šlehačka)
500 g Špenát listový čerstvý
150 g Sýr Niva (Rokfór)
1 ks Vaječný žloutek slepičí
700 g Vepřová panenka
2 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

29% Kalorie 563 kcal
Kilojoule 2 356kJ
6% Sacharidy 22 g
41% Tuky 30 g
36% Sodík 724 mg
65% Bílkoviny 37 g

Gratinovaná vepřová panenka postup přípravy receptu:

1

Brambory oloupeme, nakrájíme na silné plátky, uvaříme v osolené vodě a scedíme. Necháme vychladnout a prolisujeme přes bramborový lis. Dáme do misky, přidáme žloutek, 30 g másla, smetanu a jemně nastrouhaný sýr. Vše dobře promícháme.

2

Panenku dáme do hrnce s vodou a povaříme přibližně 15 minut. Vybereme z vody, nakrájíme na tenké plátky.

3

V kastrůlku rozehřejeme 30 g másla, vložíme na tenké plátky nakrájený česnek, očištěné a důkladně oprané špenátové listy, osolíme, opepříme, dochutíme jemně nastrouhaným muškátovým oříškem. Podusíme 5 minut.

4

Pečící formu vymažeme zbylým máslem, vložíme do ní připravený špenát, na špenát naskládáme nakrájené plátky vepřové panenky. Cukrářský sáček naplníme bramborovou směsi a naaranžujeme vlnky na maso. Povrch posypeme drobně nasekanou petrželovou natí.

5

Vložíme do předehřáté trouby, při 200 stupních Celsia pečeme 20 minut.

Poznámka

Podáváme jako hlavní teplé jídlo. Vhodnou přílohou je zeleninový salát.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept