Recept

Španělské gazpačo pro alergiky na laktózu, lepek, vejce a ořechy

  • Španělsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 15 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 0 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (90%)
ID receptu: 55961
Kategorie: Studené polévky

Ingredience

2 stroužek Česnek
0,5 ks Chilli paprička
55 g Chléb bezlepkový
0,5 ks Cibule
1 špetka Cukr krystal
3 polévková lžíce Ocet vinný
1 ks Okurka salátová
150 ml Olej olivový
0,5 ks Paprika zelená
1 špetka Pepř černý mletý
50 g Petržel - nať
1 kg Rajčata
1 špetka Sůl
500 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

21% Kalorie 414 kcal
Kilojoule 1 734kJ
5% Sacharidy 19 g
51% Tuky 38 g
4% Sodík 84 mg
7% Bílkoviny 4 g

Španělské gazpačo pro alergiky na laktózu, lepek, vejce a ořechy postup přípravy receptu:

1

V hrnci svaříme 250 ml vody. Vroucí vodou spaříme rajčata, oloupeme z nich slupku a rozkrájíme je na čtvrtiny. Papriku omyjeme, zbavíme semínek a bílého žebroví a rozkrojíme na čtvrtiny. Oloupanou cibuli rozčtvrtíme. Okurku omyjeme, oloupeme, rozčtvrtíme a zbavíme semínek. Oloupeme česnek a rozpůlíme. Z chilli papričky odstraníme semínka a nakrájíme nadrobno. Chléb namočíme ve vodě.

2

Všechny suroviny, tedy nakrájená rajčata, papriku, okurku, cibuli, česnek, chléb (vymačkáme z něj vodu) a olivový olej vložíme do mixéru. Přidáme ocet, cukr a chilli papričku. Mixujeme dohladka, ochutíme solí a pepřem. Rozmixovanou polévku vložíme do chladničky a necháme 2 hodiny vychladit. Pokud je potřeba, naředíme před podáváním studenou vodou.

3

Servírujeme v šálcích, posypanou nasekanou petrželkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept