Jednoduchý recept

Masové kuličky s čínským zelím

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 32 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 12 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (32%)
ID receptu: 55965
Kategorie: Teplé předkrmy

Ingredience

4 stroužek Česnek
40 g Cibule
30 g Olej sezamový
35 ml Omáčka sójová
1 g Pepř černý mletý
40 g Pórek
50 g Solamyl
6 g Sůl
400 g Vepřové maso mleté
20 g Zázvor mletý
160 g Zelí čínské

Nutriční hodnoty jedné porce

14% Kalorie 272 kcal
Kilojoule 1 136kJ
4% Sacharidy 13 g
25% Tuky 19 g
22% Sodík 431 mg
23% Bílkoviny 13 g

Masové kuličky s čínským zelím postup přípravy receptu:

1

Mleté maso vložíme do mísy, cibuli nakrájíme nadrobno, česnek prolisujeme, zázvor nastrouháme najemno, pórek podélně rozřízneme a nakrájíme na tenké nudličky. Maso osolíme, opepříme, zakápneme sojovou omáčkou, olejem, přidáme cibuli, zázvor, česnek, pórek a vymícháme masové těsto. Masovou směs necháme 10 minut odležet, pak z ní tvoříme menší kuličky, které obalíme v solamylu.

2

Do hrnce s vodou postavíme pařáček na knedlíky, na něj položíme listy čínského zelí, na ně vyskládáme masové kuličky, zakryjeme pokličkou a vaříme v páře zhruba 10 až 12 minut.

3

Masové kuličky podáváme přímo na listech zelí, na kterých se vařily.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept