Recept

Chléb s česnekem pro diabetiky a celiaky

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (55%)
ID receptu: 55967
Kategorie: Přílohy

Ingredience

Kvásek
1 kávová lžička Cukr krupice
1 balení Droždí sušené
1 dl Voda pitná
Těsto
3 stroužek Česnek
1 polévková lžíce Citronová šťáva
1 polévková lžíce Cukr krupice
1 polévková lžíce Kmín celý
1 ks Kypřící prášek bezlepkový
1 polévková lžíce Olej slunečnicový
800 g Směs Promix T
1 polévková lžíce Sůl
2 ks Vejce slepičí
5 dl Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

35% Kalorie 683 kcal
Kilojoule 2 857kJ
41% Sacharidy 148 g
8% Tuky 6 g
22% Sodík 431 mg
12% Bílkoviny 7 g

Chléb s česnekem pro diabetiky a celiaky postup přípravy receptu:

1

Nejdříve připravíme kvásek: do misky dáme 1 dl vlažné vody, 1 celý sáček sušených kvasnic a 1 lžičku cukru. Kvásek necháme vzejít.

2

Do mísy nasypeme 800 g směsi Promix T, kterou promícháme s bezlepkovým kypřícím práškem do pečiva (dr. Oetker). Ještě přidáme 1 lžíci soli, 1 lžíci cukru, 1 lžíci oleje, 1 lžíci citrónové šťávy, 1 lžíci kmínu, 2 vejce a 3 stroužky prolisovaného česneku. Směs promícháme, přilijeme kvásek a podle potřeby vodu 3-5 dl. Dobře uhnětené těsto by mělo být hladké a vláčné.

3

Těsto dáme do formy vytřené olejem, zakryjeme čistou utěrkou a necháme minimálně 30-40 minut kynout na teplém místě.

4

Pečeme v předehřáté troubě na 200°C přibližně 50-60 minut.

5

Těsto během pečení potíráme vodou (minimálně 3 x).

6

Upečený chléb vyjmeme z formy, zabalíme do utěrky a necháme vychladnout. Až poté nakrájíme a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept