Chléb s česnekem pro diabetiky a celiaky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Chléb s česnekem pro diabetiky a celiaky
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 55967 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
Kvásek | |
---|---|
1 kávová lžička | Cukr krupice |
1 balení | Droždí sušené |
1 dl | Voda pitná |
Těsto | |
3 stroužek | Česnek |
1 polévková lžíce | Citronová šťáva |
1 polévková lžíce | Cukr krupice |
1 polévková lžíce | Kmín celý |
1 ks | Kypřící prášek bezlepkový |
1 polévková lžíce | Olej slunečnicový |
800 g | Směs Promix T |
1 polévková lžíce | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
5 dl | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 148g |
---|---|
Cholesterol | 98,1mg |
Draslík | 100,5mg |
Vláknina | 874,0mg |
Vitamín A | 151,6mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,8mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Droždí sušené, Voda pitná, Česnek, Citronová šťáva, Cukr krupice, Kmín celý, Olej slunečnicový, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Směs Promix T mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Kypřící prášek bezlepkový nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Chléb s česnekem pro diabetiky a celiaky postup přípravy receptu:
1 | Nejdříve připravíme kvásek: do misky dáme 1 dl vlažné vody, 1 celý sáček sušených kvasnic a 1 lžičku cukru. Kvásek necháme vzejít. |
2 | Do mísy nasypeme 800 g směsi Promix T, kterou promícháme s bezlepkovým kypřícím práškem do pečiva (dr. Oetker). Ještě přidáme 1 lžíci soli, 1 lžíci cukru, 1 lžíci oleje, 1 lžíci citrónové šťávy, 1 lžíci kmínu, 2 vejce a 3 stroužky prolisovaného česneku. Směs promícháme, přilijeme kvásek a podle potřeby vodu 3-5 dl. Dobře uhnětené těsto by mělo být hladké a vláčné. |
3 | Těsto dáme do formy vytřené olejem, zakryjeme čistou utěrkou a necháme minimálně 30-40 minut kynout na teplém místě. |
4 | Pečeme v předehřáté troubě na 200°C přibližně 50-60 minut. |
5 | Těsto během pečení potíráme vodou (minimálně 3 x). |
6 | Upečený chléb vyjmeme z formy, zabalíme do utěrky a necháme vychladnout. Až poté nakrájíme a podáváme. |