Klobása Morteau - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Klobása Morteau
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 60 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | mull |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 55969 |
Kategorie: | Předkrmy |
Ingredience
20 g | Cukr krupice |
10 g | Droždí sušené |
40 ml | Hořčice kremžská |
300 g | Klobása Dunajská |
70 g | Máslo čerstvé |
240 ml | Mléko plnotučné |
400 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
10 g | Sádlo škvařené |
5 g | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 19,6mg |
Draslík | 27,3mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 263,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Droždí sušené, Sádlo škvařené, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice kremžská, Klobása Dunajská, Máslo čerstvé, Mléko plnotučné, Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Klobása Morteau postup přípravy receptu:
1 | Do mísy nalijeme mléko a rozpuštěné máslo, přidáme hladkou mouku, sůl a cukr, vše promícháme. Přisypeme sušené droždí a vypracujeme hladké, nelepivé těsto, které necháme zakryté 20 minut kynout. Vykynuté těsto rozválíme, potřeme hořčicí a zabalíme do něj maďarskou klobásu. Pekáč nebo velkou formu na biskupský chlebíček vytřeme sádlem, vložíme do něj obalenou klobásu a necháme znovu 20 minut kynout. Pečeme ve vyhřáté troubě 20 minut při 200 stupních Celsia. |