Recept

Salát z garnátů a vepřového masa pro alergiky na laktózu, vejce, ořechy a lepek

  • Čína
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (90%)
ID receptu: 55970
Kategorie: Studené předkrmy

Ingredience

30 g Fazole mungo
50 g Koriandr čerstvý
50 g Máta
1 ks Mrkev kořen
4 ks Rýžový papír
1 ks Salát hlávkový
30 g Těstoviny Vermicelli
50 g Thajská bazalka
115 g Vepřové maso libové
2 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

8% Kalorie 149 kcal
Kilojoule 622kJ
4% Sacharidy 16 g
123% Tuky 92 g
2% Sodík 39 mg
14% Bílkoviny 8 g

Salát z garnátů a vepřového masa pro alergiky na laktózu, vejce, ořechy a lepek postup přípravy receptu:

1

Podle návodu na obalu uvaříme rýžové vermicelli. Vepřové maso pokrájíme na kousky a uvaříme. Mrkev omyjeme, oškrábeme a pokrájíme na tenké nudličky. Čtyři salátové listy rozdělíme na poloviny.

2

Do větší ploché mísy vlijeme vlažnou vodu a namočíme do ní asi na 20 sekund plátky rýžového papíru. Pokládáme je na utěrku.

3

Na okraj plátku rýžového papíru položíme polovinu salátového listu. Na salátový list dáme lžíci rýžových vermicelli, trochu mrkvových nudliček, vepřového masa, fazolových výhonků a lístek thajské bazalky.

4

Zvedneme roh plátku rýžového papíru a přetočíme přes obsah. Založíme po stranách, aby vznikl pevný váleček.

5

Na část umístěnou hned po zatočení vložíme 3 garnáty, lístek koriandru a máty. Dotočíme závitek, aby byly vidět garnáty i lístky bylinek. Rýžový papír stočíme do válečku a posledním skladem umístíme na tác, aby se závitek sám vlastní vahou slehl. Položíme na něj navlhčenou utěrku, která na něm bude ležet, než vytvoříme další závitek. Podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept