Salát z garnátů a vepřového masa pro alergiky na laktózu, vejce, ořechy a lepek - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Salát z garnátů a vepřového masa pro alergiky na laktózu, vejce, ořechy a lepek
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 40 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | stejskalova |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (90%) |
ID receptu: | 55970 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
30 g | Fazole mungo |
50 g | Koriandr čerstvý |
50 g | Máta |
1 ks | Mrkev kořen |
4 ks | Rýžový papír |
1 ks | Salát hlávkový |
30 g | Těstoviny Vermicelli |
50 g | Thajská bazalka |
115 g | Vepřové maso libové |
2 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 12g |
---|---|
Cholesterol | 21,2mg |
Draslík | 188,6mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 7,4mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 729,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Koriandr čerstvý, Máta, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Fazole mungo, Mrkev kořen, Rýžový papír, Salát hlávkový, Těstoviny Vermicelli, Thajská bazalka, Vepřové maso libové mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Salát z garnátů a vepřového masa pro alergiky na laktózu, vejce, ořechy a lepek postup přípravy receptu:
1 | Podle návodu na obalu uvaříme rýžové vermicelli. Vepřové maso pokrájíme na kousky a uvaříme. Mrkev omyjeme, oškrábeme a pokrájíme na tenké nudličky. Čtyři salátové listy rozdělíme na poloviny. |
2 | Do větší ploché mísy vlijeme vlažnou vodu a namočíme do ní asi na 20 sekund plátky rýžového papíru. Pokládáme je na utěrku. |
3 | Na okraj plátku rýžového papíru položíme polovinu salátového listu. Na salátový list dáme lžíci rýžových vermicelli, trochu mrkvových nudliček, vepřového masa, fazolových výhonků a lístek thajské bazalky. |
4 | Zvedneme roh plátku rýžového papíru a přetočíme přes obsah. Založíme po stranách, aby vznikl pevný váleček. |
5 | Na část umístěnou hned po zatočení vložíme 3 garnáty, lístek koriandru a máty. Dotočíme závitek, aby byly vidět garnáty i lístky bylinek. Rýžový papír stočíme do válečku a posledním skladem umístíme na tác, aby se závitek sám vlastní vahou slehl. Položíme na něj navlhčenou utěrku, která na něm bude ležet, než vytvoříme další závitek. Podáváme. |