Recept

Salát z bulguru pro alergiky na laktózu, vejce a ořechy

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 20 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (90%)
ID receptu: 55973
Kategorie: Studené saláty

Ingredience

55 g Bulgur
1 ks Cibule
4 ks Cibulka jarní
4 polévková lžíce Citronová šťáva
15 g Máta
4 polévková lžíce Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
115 g Petržel - nať
4 ks Rajčata
1 špetka Sůl
120 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

8% Kalorie 154 kcal
Kilojoule 646kJ
6% Sacharidy 21 g
9% Tuky 7 g
4% Sodík 80 mg
8% Bílkoviny 4 g

Salát z bulguru pro alergiky na laktózu, vejce a ořechy postup přípravy receptu:

1

Bulgur vsypeme do sítka, propláchneme a osušíme. Do hrnce vlijeme vodu a počkáme, dokud nezačne vřít. Pak přidáme do vroucí vody bulgur, opět ji přivedeme k varu a ztlumíme teplotu. Povaříme doměkka tak dlouho, aby zrna nasákla tekutinu, tedy asi 10 minut.

2

Uvařený bulgur vsypeme do misky a necháme ho vychladnout.

3

Do bulguru přidáme oloupanou a nadrobno nakrájenou cibuli, na kolečka pokrájené jarní cibulky, na kostičky nakrájená omytá rajčata. Osolíme a opepříme, přilijeme olej a citronovou šťávu a promícháme. Necháme vychladnout a podáváme posypané nadrobno nasekanou petrželkou. Necháme vychladnout a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept