Recept

Salát z okurky a mořské řasy pro alergiky na lepek, laktózu, vejce a ořechy

  • Čína
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 15 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 0 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (90%)
ID receptu: 55977
Kategorie: Studené saláty

Ingredience

3 ks Cibulka jarní
1 ks Okurka salátová
15 g Řasa Wakame
Na zálivku
0,5 kávová lžička Med včelí
2 polévková lžíce Ocet rýžový
2 polévková lžíce Omáčka sójová
2 polévková lžíce Víno rýžové čínské
100 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

2% Kalorie 40 kcal
Kilojoule 166kJ
2% Sacharidy 8 g
0% Tuky 0 g
4% Sodík 75 mg
3% Bílkoviny 1 g

Salát z okurky a mořské řasy pro alergiky na lepek, laktózu, vejce a ořechy postup přípravy receptu:

1

Vložíme řasu wakame do misky, zalijeme vlažnou vodou a necháme ji asi 15 minut nasáknout. Osušíme a odkrájíme stonky. Nakrájíme řasu na nudličky. Okurku omyjeme, oloupeme, odstraníme semínka a nakrájíme na kostičky. Omyté jarní cibulky pokrájíme na kolečka.

2

Všechny pokrájené suroviny smícháme v misce.

3

V menší misce smísíme rýžové víno, rýžový ocet, sójovou omáčku a med. Zálivkou zalijeme směs okurky s řasami a cibulkou. Lehce promícháme a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept