Dušená zelenina s fazolemi - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Dušená zelenina s fazolemi
Dušená zelenina s fazolemi
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | vasek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 55978 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
150 g | Cibule |
10 g | Cukr krupice |
240 g | Fazole červené sterilované |
150 g | Mrkev kořen |
50 g | Olej sezamový |
25 ml | Omáčka sójová |
1 g | Pepř černý mletý |
150 g | Rajčata |
5 g | Sůl |
200 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 18g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 310,6mg |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 313,4mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 9,0mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Cukr krupice, Fazole červené sterilované, Olej sezamový, Rajčata, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mrkev kořen, Omáčka sójová, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Dušená zelenina s fazolemi postup přípravy receptu:
1 | Mrkev očistíme, nakrájíme na kolečka, cibuli oloupeme, nakrájíme na silnější nudličky, rajčata nakrájíme na kostičky, česnek prolisujeme, fazole scedíme. |
2 | V pánvi rozehřejeme olej, přisypeme cibuli s česnekem, osmahneme, přidáme mrkev, rajčata, promícháme, přidáme cukr a necháme zkaramelizovat. Podlijeme vodou, sojovou omáčkou a dusíme, až se tekutina téměř celá odpaří. Přimícháme fazole, podle chuti osolíme, opepříme, prohřejeme a odstavíme. |
3 | Podáváme jako přílohu k pečeným masům. |