Brioškový chléb s mátou a tvarohem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 207 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Brioškový chléb s mátou a tvarohem
Celkový čas: | 207 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 7 minut |
Doba vaření: | 200 minut |
Autor: | mull |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 55979 |
Kategorie: | Sladké pečivo |
Ingredience
60 g | Cukr krupice |
10 g | Droždí sušené |
100 g | Máta |
120 ml | Mléko plnotučné |
500 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
40 ml | Sirup Monin - mátový |
5 g | Sůl |
100 g | Tvaroh jemný |
3 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 18g |
---|---|
Cholesterol | 124,7mg |
Draslík | 149,9mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,3mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 126,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Droždí sušené, Máta, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko plnotučné, Mouka pšeničná hladká T 650, Sirup Monin - mátový, Tvaroh jemný mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Brioškový chléb s mátou a tvarohem postup přípravy receptu:
1 | Do mísy nalijeme mléko, rozpuštěné máslo a ušlehaná vejce, přidáme mouku, cukr, sůl a tvaroh, zalijeme mátovým sirupem a promícháme. Přendáme do nádoby domácí pekárny, přisypeme droždí a nasekanou čerstvou mátu, nastavíme program na sladký chléb a necháme péct. |