Salát z vodnice, okurky a rajčat pro alergiky na lepek, laktózu, vejce, ořechy - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 5 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Salát z vodnice, okurky a rajčat pro alergiky na lepek, laktózu, vejce, ořechy
Salát z vodnice, okurky a rajčat pro alergiky na lepek, laktózu, vejce, ořechy
Celkový čas: | 5 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | stejskalova |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (90%) |
ID receptu: | 55980 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
1 ks | Cibulka jarní |
4 polévková lžíce | Citronová šťáva |
1,5 ks | Okurka salátová |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 ks | Rajčata |
1 špetka | Sůl |
1 ks | Vodnice nakládaná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 9g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 392,2mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 14,2mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibulka jarní, Citronová šťáva, Okurka salátová, Rajčata, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý, Vodnice nakládaná mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Salát z vodnice, okurky a rajčat pro alergiky na lepek, laktózu, vejce, ořechy postup přípravy receptu:
1 | Nakládanou vodnici omyjeme, osušíme a pokrájíme na kostičky. Okurku omyjeme, oloupeme slupku a rozkrájíme na kolečka, omytá rajčata krájíme na kostičky. Jarní cibulku nakrájíme na kolečka. Zeleninu smícháme v misce, osolíme a opepříme. |
2 | Připravíme zálivku: v misce smícháme citronovou šťávu a olivový olej, vzniklou zálivkou salát přelijeme. |
Poznámka
Servírujeme studené.