Recept

Chléb bezlepkový s podmáslím a kmínem z Promixu

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 55986

Ingredience

Kvásek
1 kávová lžička Cukr krupice
15 g Droždí
1 dl Voda pitná
Těsto
0,5 kávová lžička Chlebové koření hrubě mleté bio
1 kávová lžička Kmín celý
4 dl Mléko - podmáslí
1 polévková lžíce Ocet vinný
400 g Směs Promix UNI komfort
25 g Sádlo škvařené
0,5 kávová lžička Sůl
Na vytření formy
2 polévková lžíce Sádlo škvařené
Na potírání chleba
0,5 dl Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

28% Kalorie 557 kcal
Kilojoule 2 329kJ
26% Sacharidy 93 g
23% Tuky 17 g
12% Sodík 240 mg
12% Bílkoviny 7 g

Chléb bezlepkový s podmáslím a kmínem z Promixu postup přípravy receptu:

1

Nejdříve si připravíme si kvásek: do misky dáme 0.5 dl vlažné vody, do ní rozdrobíme 15 g čerstvých kvasnic s 1 lžičkou cukru. Kvásek necháme vzejít.

2

Do mísy nasypeme 400 g bezlepkové směsi Promix, přidáme 4 dl podmáslí, 1 lžíci octa, 25 g vlahého rozpuštěného sádla, 1 lžičku kmínu, 0.5 lžičky chlebového koření, a 0.5 lžičky soli. Přidáme kvásek a těsto dobře uhněteme. Vypracované těsto by mělo být hladké a vláčné. Dáme ho do formy vytřené sádlem, zakryjeme čistou utěrkou a necháme minimálně 40 minut kynout na teplém místě.

3

Pečeme ho v předehřáté troubě na 220°C přibližně 40 minut. Těsto během pečení potíráme vodou (minimálně 3 x).

4

Upečený chléb vyjmeme z formy, zabalíme do utěrky a necháme vychladnout. Až poté ho nakrájíme a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept