Hřebenatky se špenátem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hřebenatky se špenátem
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | fik |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (79%) |
ID receptu: | 55992 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
20 ml | Balsamico ocet |
200 g | Hřebenatka |
40 g | Koriandr čerstvý |
40 g | Máslo čerstvé |
40 ml | Omáčka sójová |
80 g | Špenát listový čerstvý |
100 ml | Voda pitná |
15 g | Zázvor celý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 38,0mg |
Draslík | 461,2mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 3g |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 13,3mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 16,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Balsamico ocet, Hřebenatka, Koriandr čerstvý, Špenát listový čerstvý, Voda pitná, Zázvor celý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Omáčka sójová mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Hřebenatky se špenátem postup přípravy receptu:
1 | Špenátové listy přebereme, povadlé vyhodíme. Lístky koriandru posekáme najemno, špenát nahrubo, zázvor nastrouháme. |
2 | V pánvi rozehřejeme máslo, přisypeme maso z hřebenatek, krátce orestujeme, přidáme zázvor, špenát, koriandr, zakápneme sojovou omáčkou, octem, podlijeme troškou vody a pár minut podusíme, dokud se voda neodpaří. |
3 | Hřebenatky upravíme na talířky, obložíme zelenými listy špenátu a koriandru a ještě teplé podáváme. |
Poznámka
1