Recept

Vláčný bramborovo-česnekový bezlepkový chléb

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (32%)
ID receptu: 55993

Ingredience

Kvásek
1 kávová lžička Cukr krupice
1 balení Droždí sušené
1 dl Mléko plnotučné
Těsto
3 ks Brambory vařené
8 polévková lžíce Burisony
1 kávová lžička Kmín celý
2 dl Mléko plnotučné
200 g Mouka bezlepková Mantler
100 g Mouka pohanková
3 polévková lžíce Olej slunečnicový
100 g Směs Promix forte
2 kávová lžička Sůl
1 ks Vejce slepičí
2 stroužek Česnek
Na vytření formy
2 polévková lžíce Olej slunečnicový
Na potírání chleba
0,5 dl Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

32% Kalorie 634 kcal
Kilojoule 2 653kJ
32% Sacharidy 117 g
16% Tuky 12 g
28% Sodík 557 mg
24% Bílkoviny 14 g

Vláčný bramborovo-česnekový bezlepkový chléb postup přípravy receptu:

1

Připravíme kvásek: do misky dáme 1 dl vlahého mléka, celý sáček sušených kvasnic a lžičku cukru. Kvásek necháme dobře vzejít.

2

Do mísy nasypeme 100 g bezlepkové směsi Promix forte, 200 g bezlepkové směsi Mantler, 100 g pohankové mouky, 2 dl mléka, 3 lžíce oleje, 1 vejce, 3 lžíce oleje, 8 lžic rýžových burizonů, 2 utřené stroužky česneku, 3 nastrouhané uvařené brambory, 1 lžičku kmínu a 2 lžičky soli. Vše promícháme, přilijeme kvásek a těsto důkladně prohněteme. Vláčné těsto vložíme do formy vytřené olejem, zakryjeme čistou utěrkou a necháme minimálně 30 - 40 minut kynout na teplém místě.

3

Pečeme v předehřáté troubě na 200°C až 220°C přibližně po dobu 40 minut.

4

Těsto během pečení potíráme vodou (minimálně 3 x).

5

Upečený chléb vyjmeme z formy, zabalíme do utěrky a necháme vychladnout. Teprve poté ho nakrájíme a podáváme.

Poznámka

Servírujeme studené.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept