Recept

Koláč rybí pro alergiky na laktózu

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 120 minut
Doba přípravy: 75 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (89%)
ID receptu: 55997

Ingredience

1 ks Bobkový list
1,5 kg Brambory
1 ks Cibule
750 g Halibut atlantický
1 polévková lžíce Kapary
225 g Krevety nakládané
100 g Margarín
500 ml Mléko sójové
30 g Mouka pšeničná hladká T 650
2 špetka Pepř černý mletý
50 g Petržel - nať
2 polévková lžíce Smetana sójová
15 g Sýr sójový - Tofu
2 špetka Sůl
250 g Treska uzená
2 polévková lžíce Olej slunečnicový
2 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

39% Kalorie 777 kcal
Kilojoule 3 252kJ
17% Sacharidy 63 g
31% Tuky 24 g
58% Sodík 1 g
138% Bílkoviny 78 g

Koláč rybí pro alergiky na laktózu postup přípravy receptu:

1

Troubu si předehřejeme na 190 °C.

2

Na pánev vložíme rybu a zalijeme sójovým mlékem. Vaříme rybu asi 5 minut, musí zůstat nedodělaná. Vyndáme rybu z pánve a vložíme ji na talíř. Odstraníme z ní kůži a pokrájíme ji na větší kusy, které naskládáme do olejem vymazaného pekáčku.

3

Oloupeme cibuli a nakrájíme nadrobno. Vsypeme cibuli do sójového mléka na pánvi, kde se vařila ryba, a přidáme bobkový list. Přivedeme k varu, odstavíme a necháme 10 minut chladnout. Pak scedíme.

4

V pánvi si připravíme jíšku. Zahřejeme 45 g margarínu bez laktózy a přidáme mouku. Vaříme 1 minutu a pak zalijeme přecezeným sójovým mlékem. Sójové mléko přidáváme postupně, aby nevznikly hrudky. Jakmile jsme přidali všechno sójové mléko, přivedeme bešamel k varu a 2 minuty vaříme za neustálého míchání. Pak odstavíme.

5

Mezitím si oškrábeme brambory, pokrájíme je na čtvrtky a 15 minut vaříme, aby změkly. Pokrájíme je na kostičky a rozmačkáme s máslem a sójovou smetanou. Osolíme a opepříme.

6

K rybě v pekáčku přidáme vařené krevety, kapary a nadrobno nasekanou petrželku. Osolíme, opepříme a zalijeme bešamelem. Navrstvíme brambory a nakypříme je vidličkou, aby zůstaly po upečení křupavé. Zasypeme brambory rozdrobeným sýrem tofu a pečeme 45 minut. Podáváme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept