Koláč rybí pro alergiky na laktózu - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 120 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Koláč rybí pro alergiky na laktózu
Celkový čas: | 120 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 75 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | stejskalova |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (90%) |
ID receptu: | 55997 |
Kategorie: | Brambory |
Ingredience
1 ks | Bobkový list |
1,5 kg | Brambory |
1 ks | Cibule |
750 g | Halibut atlantický |
1 polévková lžíce | Kapary |
225 g | Krevety nakládané |
100 g | Margarín |
500 ml | Mléko sójové |
30 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
2 špetka | Pepř černý mletý |
50 g | Petržel - nať |
2 polévková lžíce | Smetana sójová |
2 špetka | Sůl |
15 g | Sýr sójový - Tofu |
250 g | Treska uzená |
2 polévková lžíce | Olej slunečnicový |
2 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 53g |
---|---|
Cholesterol | 228,9mg |
Draslík | 3g |
Vláknina | 21g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 70,2mg |
Vitamín E | 4,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 515,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Brambory, Cibule, Halibut atlantický, Smetana sójová, Sůl, Olej slunečnicový, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kapary, Margarín, Mléko sójové, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Sýr sójový - Tofu, Treska uzená mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Krevety nakládané nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Koláč rybí pro alergiky na laktózu postup přípravy receptu:
1 | Troubu si předehřejeme na 190 °C. |
2 | Na pánev vložíme rybu a zalijeme sójovým mlékem. Vaříme rybu asi 5 minut, musí zůstat nedodělaná. Vyndáme rybu z pánve a vložíme ji na talíř. Odstraníme z ní kůži a pokrájíme ji na větší kusy, které naskládáme do olejem vymazaného pekáčku. |
3 | Oloupeme cibuli a nakrájíme nadrobno. Vsypeme cibuli do sójového mléka na pánvi, kde se vařila ryba, a přidáme bobkový list. Přivedeme k varu, odstavíme a necháme 10 minut chladnout. Pak scedíme. |
4 | V pánvi si připravíme jíšku. Zahřejeme 45 g margarínu bez laktózy a přidáme mouku. Vaříme 1 minutu a pak zalijeme přecezeným sójovým mlékem. Sójové mléko přidáváme postupně, aby nevznikly hrudky. Jakmile jsme přidali všechno sójové mléko, přivedeme bešamel k varu a 2 minuty vaříme za neustálého míchání. Pak odstavíme. |
5 | Mezitím si oškrábeme brambory, pokrájíme je na čtvrtky a 15 minut vaříme, aby změkly. Pokrájíme je na kostičky a rozmačkáme s máslem a sójovou smetanou. Osolíme a opepříme. |
6 | K rybě v pekáčku přidáme vařené krevety, kapary a nadrobno nasekanou petrželku. Osolíme, opepříme a zalijeme bešamelem. Navrstvíme brambory a nakypříme je vidličkou, aby zůstaly po upečení křupavé. Zasypeme brambory rozdrobeným sýrem tofu a pečeme 45 minut. Podáváme teplé. |