Recept

Studená maréna po vlámsku

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 56000
Kategorie: Studené předkrmy

Ingredience

2 ks Bobkový list
3 stroužek Česnek
1 ks Cibule
1 kávová lžička Cukr moučkový
1 polévková lžíce Hořčice
200 g Majonéza
2 polévková lžíce Ocet vinný
4 polévková lžíce Pažitka
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
600 g Síh
100 ml Smetana 33% (šlehačka)
1 kávová lžička Sůl
2 ks Vejce slepičí
0,8 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

35% Kalorie 700 kcal
Kilojoule 2 928kJ
2% Sacharidy 7 g
79% Tuky 60 g
28% Sodík 564 mg
60% Bílkoviny 34 g

Studená maréna po vlámsku postup přípravy receptu:

1

Vejce uvaříme natvrdo (300 ml voda pitná), oloupeme, odkrojíme na ozdobu několik koleček, zbytek posekáme. Pažitku nakrájíme nadrobno.

2

Marénu (síh maréna) oškrábeme, vykostíme, omyjeme a nakrájíme na porce.

3

Jednotlivé porce osolíme, vložíme do kastrolu, přidáme nakrájenou cibuli, česnek a bobkový list. Zalijeme studenou vodou, přivedeme k varu a vaříme 5 minut.

4

Odstavíme a necháme ve vývaru vychladnout.

5

Majonézu rozmícháme v míse spolu s hořčicí, solí, pepřem, cukrem, octem, vařenými vejci a většinou krájené pažitky. Část pažitky si spolu s kolečky vajec necháme na ozdobení hotového pokrmu. Nakonec vmícháme ušlehanou smetanu.

6

Porce marény osušíme, narovnáme na talíře a přelijeme majonézovou omáčkou. Podáváme ozdobené plátky vajec a posypané pažitkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept