Kuřecí maso s fazolkami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kuřecí maso s fazolkami
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | fik |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (79%) |
ID receptu: | 56001 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
100 g | Cibule |
20 g | Cukr krupice |
200 g | Fazolové lusky zelené |
40 g | Kari koření |
600 g | Kuřecí prsa |
50 g | Olej sezamový |
150 g | Rajčata |
6 g | Sůl |
200 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 19g |
---|---|
Cholesterol | 96,0mg |
Draslík | 950,4mg |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 45,0mg |
Vitamín B6 | 1,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 16,4mg |
Vitamín E | 3,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Cukr krupice, Fazolové lusky zelené, Kari koření, Olej sezamový, Rajčata, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kuřecí prsa mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kuřecí maso s fazolkami postup přípravy receptu:
1 | Kuřecí prsa nakrájíme na menší kousky, fazolky zbavíme tvrdých vláken, odřízneme oba konce a fazolky šikmo překrojíme napůl. Rajčata nakrájíme na osminky, česnek prolisujeme, cibuli nakrájíme nadrobno. V pánvi rozehřejeme olej, přisypeme maso a krátce orestujeme. Maso vyjmeme, do výpeku nasypeme cibuli, česnek a fazolky. Osmahneme, osolíme, přidáme kari koření, cukr, promícháme, vrátíme zpět maso, podlijeme troškou vody, podle chuti osolíme a dusíme, dokud se voda téměř neodpaří. Přimícháme rajčata, prohřejeme a odstavíme. |