Jednoduchý recept

Hrachové lusky s krevetami

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 15 minut
Doba přípravy: 5 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (16%)
ID receptu: 56005
Kategorie: Maso

Ingredience

100 g Cibule
8 g Cukr krupice
450 g Hrachové lusky
200 g Krevety tygří - loupané
50 g Olej sezamový
50 ml Omáčka sójová
60 g Ořechy Kešu
150 ml Voda pitná
4 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

11% Kalorie 216 kcal
Kilojoule 905kJ
6% Sacharidy 21 g
13% Tuky 10 g
2% Sodík 47 mg
34% Bílkoviny 19 g

Hrachové lusky s krevetami postup přípravy receptu:

1

Cibuli oloupeme, nakrájíme na nudličky, česnek prolisujeme, hrachové lusky omyjeme, odřízneme stopky, krevety omyjeme a osušíme. V jedné pánvi rozehřejeme polovinu oleje, přisypeme cibuli s česnekem a smažíme, až cibule zesklovatí, přidáme lusky a orestujeme.

2

V druhé pánvi na zbytku oleje osmahneme krevety, přendáme do pánve k luskům, přisypeme cukr, necháme zkaramelizovat, zalijeme sojovou omáčkou, troškou vody a dusíme, dokud se voda téměř neodpaří. Lusky by měly zůstat křupavé. Nakonec přisypeme oříšky, prohřejeme a odstavíme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept