Hrachové lusky s krevetami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 15 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hrachové lusky s krevetami
Celkový čas: | 15 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | trava |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 56005 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
4 stroužek | Česnek |
100 g | Cibule |
8 g | Cukr krupice |
450 g | Hrachové lusky |
200 g | Krevety tygří - loupané |
50 g | Olej sezamový |
50 ml | Omáčka sójová |
60 g | Ořechy Kešu |
150 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 19g |
---|---|
Cholesterol | 52,5mg |
Draslík | 380,6mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 1g |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 71,0mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Cukr krupice, Hrachové lusky, Olej sezamový, Ořechy Kešu, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Krevety tygří - loupané, Omáčka sójová mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Hrachové lusky s krevetami postup přípravy receptu:
1 | Cibuli oloupeme, nakrájíme na nudličky, česnek prolisujeme, hrachové lusky omyjeme, odřízneme stopky, krevety omyjeme a osušíme. V jedné pánvi rozehřejeme polovinu oleje, přisypeme cibuli s česnekem a smažíme, až cibule zesklovatí, přidáme lusky a orestujeme. |
2 | V druhé pánvi na zbytku oleje osmahneme krevety, přendáme do pánve k luskům, přisypeme cukr, necháme zkaramelizovat, zalijeme sojovou omáčkou, troškou vody a dusíme, dokud se voda téměř neodpaří. Lusky by měly zůstat křupavé. Nakonec přisypeme oříšky, prohřejeme a odstavíme. |