Jednoduchý recept

Vepřová žebírka s medem

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 56008

Ingredience

120 g Med včelí
50 g Olej olivový extra panenský
20 g Olej sezamový
150 ml Omáčka sójová
1 g Pepř černý mletý
10 g Sůl
1500 g Vepřová žebra
500 ml Voda pitná
3 stroužek Česnek
30 g Zázvor celý

Nutriční hodnoty jedné porce

44% Kalorie 876 kcal
Kilojoule 3 667kJ
6% Sacharidy 20 g
92% Tuky 69 g
42% Sodík 839 mg
76% Bílkoviny 43 g

Vepřová žebírka s medem postup přípravy receptu:

1

Žebírka omyjeme, osušíme, osolíme a opepříme. Vložíme do pekáče, v misce rozmícháme med v teplé vodě a nalijeme na maso. Přidáme prolisovaný česnek, nastrouhaný zázvor, přilijeme sojovou omáčku, oba oleje a necháme maso marinovat nejméně tři hodiny.

2

Pekáč i s marinádou vložíme do vyhřáté trouby a pečeme 20 minut. Maso obrátíme a pečeme dalších 20 minut. Maso nepodléváme, marináda by se měla vypéct asi o dvě třetiny.

3

Žebírka servírujeme na prkénku, zbylou marinádu sebereme a podáváme jako omáčku k masu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept