Vepřová žebírka s medem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vepřová žebírka s medem
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | vasek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 56008 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
3 stroužek | Česnek |
120 g | Med včelí |
50 g | Olej olivový extra panenský |
20 g | Olej sezamový |
150 ml | Omáčka sójová |
1 g | Pepř černý mletý |
10 g | Sůl |
1500 g | Vepřová žebra |
500 ml | Voda pitná |
30 g | Zázvor celý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 18g |
---|---|
Cholesterol | 202,5mg |
Draslík | 626,0mg |
Vláknina | 473,3mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,6mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Med včelí, Olej sezamový, Sůl, Vepřová žebra, Voda pitná, Zázvor celý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový extra panenský, Omáčka sójová, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vepřová žebírka s medem postup přípravy receptu:
1 | Žebírka omyjeme, osušíme, osolíme a opepříme. Vložíme do pekáče, v misce rozmícháme med v teplé vodě a nalijeme na maso. Přidáme prolisovaný česnek, nastrouhaný zázvor, přilijeme sojovou omáčku, oba oleje a necháme maso marinovat nejméně tři hodiny. |
2 | Pekáč i s marinádou vložíme do vyhřáté trouby a pečeme 20 minut. Maso obrátíme a pečeme dalších 20 minut. Maso nepodléváme, marináda by se měla vypéct asi o dvě třetiny. |
3 | Žebírka servírujeme na prkénku, zbylou marinádu sebereme a podáváme jako omáčku k masu. |