Recept

Studená paštika z marény

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 105 minut
Doba přípravy: 35 minut
Doba vaření: 70 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 56012
Kategorie: Paštiky, Aspiky, Teriny

Ingredience

0,5 kávová lžička Chilli koření mleté
1,2 kg Síh
150 g Slanina vepřová
1 kávová lžička Sůl
4 ks Vaječný bílek slepičí
Pálené těsto do paštik [56007]
0,3 l Mléko plnotučné
166,7 g Mouka pšeničná hladká
0,7 kávová lžička Sůl
4 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

44% Kalorie 871 kcal
Kilojoule 3 642kJ
10% Sacharidy 35 g
58% Tuky 44 g
47% Sodík 938 mg
143% Bílkoviny 80 g

Studená paštika z marény postup přípravy receptu:

1

Marénu (síh maréna) zbavíme hlavy, rybu stáhneme, omyjeme, zbavíme pokud možno i vlasových kostí, nakrájíme na kostky a 3x umeleme, aby bylo dostatečně jemné. Umleté maso rozmícháme v míse s bílky, osolíme, přidáme chilli a studené pálené těsto.

2

Dobře prohněteme, poté cca 10 minut třeme vařečkou. Vmícháme na kostičky nakrájenou slaninu.

3

Pergamenový papír o velikosti přibližně 40 x 50 cm potřeme olejem, směs na paštiku urovnáme doprostřed. Utvoříme váleček, zabalený do pergamenu, jehož průměr je asi 7 cm. Oba konce zavážeme slabým provázkem.

4

Ve velké nádobě přivedeme k varu vodu, vložíme do ní paštiku, nádobu zakryjeme a 1 hodinu „táhneme“ při teplotě 95°C.

5

Uvařenou paštiku přemístíme na pekáč, kde ji necháme 6 hodin chladnout, pak ji dáme dochladit do ledničky.

6

Druhý den paštiku rozbalíme, očistíme od rosolu a nakrájíme na plátky.

7

Pálené těsto do paštik [56007]: Osolené mléko přivedeme k varu, za stálého míchání vařečkou přisýpáme hladkou mouku, až je těsto vypracované, bez hrudek. Odstavíme mimo plotnu a jedno po druhém vmícháme vejce.

Poznámka

V době určené na přípravu není započítaný čas potřebný k „odležení“ paštiky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept