Recept

Malinový koláč se šlehačkou

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (88%)
ID receptu: 56014
Kategorie: Koláče

Ingredience

Na plechy
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
Těsto
75 g Cukr krystal
2 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
1 polévková lžíce Malinová šťáva
100 g Máslo čerstvé
180 g Mouka pšeničná hladká T 650
1 ks Vaječný žloutek slepičí
Šlehačková náplň s malinami
200 g Maliny
600 ml Smetana 33% (šlehačka)
Na konečnou ozdobu
4 polévková lžíce Cukr moučkový

Nutriční hodnoty jedné porce

26% Kalorie 503 kcal
Kilojoule 2 105kJ
10% Sacharidy 38 g
50% Tuky 37 g
0% Sodík 3 mg
9% Bílkoviny 5 g

Malinový koláč se šlehačkou postup přípravy receptu:

1

Troubu předehřejeme na 190°C. Dva stejné plechy na pečení potřeme 2 lžícemi másla.

2

Těsto: do hlubší mísy prosijeme hladkou mouku se 2 lžičkami kypřícího prášku. Do této směsi zapracujeme změklé máslo, rozkrájené na menší kousky, směs zpracujeme do hrudkové konzistence a pak přimícháme krystalový cukr, žloutek a 1 lžíci malinové šťávy. Těsto propracujeme tak, aby bylo polotuhé.

3

Nakonec ho rozdělíme na poloviny, z každé části vyválíme placku o průměru asi 20cm. Hotové placky rozprostřeme každou na jeden připravený, máslem vymazaný plech, po obvodu obou placek prstem vytlačíme výstupky. Takto připravené těsto pečeme v troubě asi 20 minut, po upečení necháme placky vychladnout na propustné podložce - nejlépe mřížkové.

4

Šlehačková náplň s malinami: šlehačku ušleháme do polotuha a opatrně do ní vmícháme 2/3 množství malin. Poslední třetinu malin odložíme na konečnou ozdobu.

5

Konečná úprava: na jednu z vychladlých placek rozetřeme šlehačku s malinami, druhou plackou přiklopíme. Na vrchní část koláče rozložíme zbylé maliny a bohatě posypeme moučkovým cukrem.

6

Koláč servírujeme studený, jako moučník.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept