Krevety v zeleninové omáčce - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Krevety v zeleninové omáčce
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | ondra |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 56018 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
3 stroužek | Česnek |
400 g | Cibule |
30 g | Cukr krupice |
600 g | Krevety tygří - loupané |
30 g | Máslo čerstvé |
50 g | Olej slunečnicový |
30 ml | Omáčka sójová |
15 g | Paprika mletá pálivá |
1 g | Pepř černý mletý |
400 g | Rajčata |
8 g | Sůl |
20 g | Zázvor celý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 25g |
---|---|
Cholesterol | 166,5mg |
Draslík | 510,2mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 24,2mg |
Vitamín E | 5,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 9,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Cukr krupice, Olej slunečnicový, Rajčata, Sůl, Zázvor celý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Krevety tygří - loupané, Máslo čerstvé, Omáčka sójová, Paprika mletá pálivá, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Krevety v zeleninové omáčce postup přípravy receptu:
1 | Cibuli, rajčata a zázvor nakrájíme na malé kostičky, česnek prolisujeme. V rendlíku rozehřejeme olej přisypeme cibuli, zázvor, osmahneme, přidáme rajčata, osolíme, opepříme, zakápneme sojovou omáčkou, přidáme cukr, mletou pálivou papriku, zakryjeme pokličkou a zvolna dusíme, až vznikne rajčatová omáčka. |
2 | V pánvi na másle orestujeme česnek, přiložíme krevety a smažíme, až krevety zrůžoví. Pánev odstavíme a před podáváním vmícháme do omáčky. |