Pečená pražma v zeleninové omáčce - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pečená pražma v zeleninové omáčce
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | vasek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 56019 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
3 stroužek | Česnek |
150 g | Cibule |
50 g | Cukr krupice |
50 ml | Ocet vinný |
30 g | Olej olivový extra panenský |
40 g | Olej slunečnicový |
40 ml | Omáčka sójová |
200 g | Paprika mletá sladká |
1 g | Pepř černý mletý |
1000 g | Pražma |
1000 g | Rajčata |
12 g | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 55g |
---|---|
Cholesterol | 167,5mg |
Draslík | 3g |
Vláknina | 45g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 2,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 73,8mg |
Vitamín E | 19,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 15,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Cukr krupice, Ocet vinný, Olej slunečnicový, Paprika mletá sladká, Pražma, Rajčata, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový extra panenský, Omáčka sójová, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Pečená pražma v zeleninové omáčce postup přípravy receptu:
1 | Očištěnou a vykuchanou pražmu potřeme olivovým olejem, prolisovaným česnekem, osolíme, opepříme, položíme na plech a pečeme ve vyhřáté troubě 10 minut z každé strany. |
2 | Mezitím si připravíme omáčku. Cibuli nakrájíme nadrobno, rajčata a pepriku bez jádřince nakrájíme na malé kostičky. V pánvi rozehřejeme olej, přisypeme zeleninu a osmahneme, až rajčata pustí šťávu, podusíme. Přilijeme sojovou omáčku, ocet, přidáme cukr, špetku soli a promícháme. Omáčku prohřejeme a odstavíme. |
3 | Na oválný talíř nalijeme omáčku a do ní vložíme celou pražmu. |