Recept

Sladké loupáky z bezlepkové mouky Jizerka

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 56028

Ingredience

Kvásek
1 kávová lžička Cukr krupice
22 g Droždí
1 dl Mléko polotučné
Těsto
70 g Cukr krupice
80 g Hera
1,5 dl Mléko polotučné
450 g Mouka bezlepková Jizerka
1 špetka Sůl
1 ks Vejce slepičí
Mouka na posypání válu
3 polévková lžíce Mouka bezlepková Jizerka
Na potření a posypání loupáků
1,5 polévková lžíce Mák - semena
1 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

15% Kalorie 304 kcal
Kilojoule 1 273kJ
14% Sacharidy 50 g
12% Tuky 9 g
6% Sodík 126 mg
8% Bílkoviny 5 g

Sladké loupáky z bezlepkové mouky Jizerka postup přípravy receptu:

1

Do mísy nasypeme bezlepkovou mouku Jizerka. Uděláme do ní důlek, do něj rozdrobíme 0.5 kostky droždí, přidáme k nim 1 lžičku cukru a 1 dl vlažného mléka. Počkáme asi 15 minut, než vzejde kvásek. Poté k mouce přidáme 70 g cukru, 1 vejce, špetku soli, 1.5 dl vlahého mléka s 80 g rozpuštěné vlahé Hery. Vše dobře promícháme a necháme 30 - 40 minut vykynout. Těsto musí být vláčné, hladké.

2

Vykynuté těsto dáme na pomoučený vál a rozdělíme si ho na malé bochánky (přibližně 2 lžíce). Každý bochánek vyválíme na placku silnou asi 5 - 7 mm. Stočíme ji do tvaru rohlíku a dáme na plech vyložený pečicím papírem. Rohlíky upravíme do požadovaného tvaru, potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme mákem. Necháme je na plechu asi 15 - 20 minut vykynout. Pečeme v předehřáté troubě na 200°C přibližně 20 minut dozlatova. Necháme je vychladnout a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept