Sladké loupáky z bezlepkové mouky Jizerka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Sladké loupáky z bezlepkové mouky Jizerka
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 56028 |
Kategorie: | Sladké pečivo |
Ingredience
Kvásek | |
---|---|
1 kávová lžička | Cukr krupice |
22 g | Droždí |
1 dl | Mléko polotučné |
Těsto | |
70 g | Cukr krupice |
80 g | Hera |
1,5 dl | Mléko polotučné |
450 g | Mouka bezlepková Jizerka |
1 špetka | Sůl |
1 ks | Vejce slepičí |
Mouka na posypání válu | |
3 polévková lžíce | Mouka bezlepková Jizerka |
Na potření a posypání loupáků | |
1,5 polévková lžíce | Mák - semena |
1 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 49g |
---|---|
Cholesterol | 51,6mg |
Draslík | 84,8mg |
Vláknina | 855,5mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 1,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Droždí, Cukr krupice, Sůl, Vejce slepičí, Mák - semena, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko polotučné, Hera, Mléko polotučné, Mouka bezlepková Jizerka, Mouka bezlepková Jizerka mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Sladké loupáky z bezlepkové mouky Jizerka postup přípravy receptu:
1 | Do mísy nasypeme bezlepkovou mouku Jizerka. Uděláme do ní důlek, do něj rozdrobíme 0.5 kostky droždí, přidáme k nim 1 lžičku cukru a 1 dl vlažného mléka. Počkáme asi 15 minut, než vzejde kvásek. Poté k mouce přidáme 70 g cukru, 1 vejce, špetku soli, 1.5 dl vlahého mléka s 80 g rozpuštěné vlahé Hery. Vše dobře promícháme a necháme 30 - 40 minut vykynout. Těsto musí být vláčné, hladké. |
2 | Vykynuté těsto dáme na pomoučený vál a rozdělíme si ho na malé bochánky (přibližně 2 lžíce). Každý bochánek vyválíme na placku silnou asi 5 - 7 mm. Stočíme ji do tvaru rohlíku a dáme na plech vyložený pečicím papírem. Rohlíky upravíme do požadovaného tvaru, potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme mákem. Necháme je na plechu asi 15 - 20 minut vykynout. Pečeme v předehřáté troubě na 200°C přibližně 20 minut dozlatova. Necháme je vychladnout a podáváme. |