Jednoduchý recept

Gratinované černé kořeny

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 59 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 39 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 56031

Ingredience

500 g Brambory
20 g Kopr čerstvý
300 g Mrkev kořen
50 g Máslo čerstvé
1 dl Ocet kvasný lihový
1 špetka Pepř černý mletý
20 g Petržel - nať
250 g Sýr Niva (Rokfór)
0,5 kávová lžička Sůl
3 ks Vejce slepičí
4 l Voda pitná
250 g Zakysaná smetana
500 g Černý kořen

Nutriční hodnoty jedné porce

24% Kalorie 475 kcal
Kilojoule 1 987kJ
9% Sacharidy 33 g
178% Tuky 133 g
39% Sodík 774 mg
34% Bílkoviny 19 g

Gratinované černé kořeny postup přípravy receptu:

1

Očištěný černý kořen oloupeme, nakrájíme na tenké plátky, které ihned namočíme do 1 l octové vody. Vybereme je z octové vody, vložíme do hrnce s 1 l vařící vody a povaříme 6-8 minut. Scedíme, necháme okapat a vychladnout.

2

Oloupané brambory nakrájíme na tenké plátky a oloupanou mrkev na tenké kolečka. Vložíme je společně do 2 l vroucí vody a povaříme také 5-6 minut. Scedíme, necháme okapat a vychladnout.

3

Pečicí formu důkladně vymažeme máslem a naskládáme černý kořen, posypeme nastrouhaným sýrem, brambory, opět posypeme nastrouhaným sýrem. Nakonec dáme vrstvu mrkve, kterou také posypeme nastrouhaným sýrem.

4

Do misky rozklepneme vejce, přilijeme zakysanou smetanu, drobně nasekaný kopr a petrželovou nať. Osolíme, opepříme, vše dobře promícháme a přelijeme zeleninu v pečicí formě.

5

Vložíme do nahřáté trouby, kde při 200 stupňové teplotě pečeme 20-25 minut. Hotové jídlo rozdělíme na jednotlivé teplé talíře a podáváme.

Poznámka

Podáváme jako hlavní teplé jídlo.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept