Gratinované lasagne s chřestem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Gratinované lasagne s chřestem
Gratinované lasagne s chřestem
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | vassova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (35%) |
ID receptu: | 56032 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
1 kg | Chřest zelený |
100 g | Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 špetka | Muškátový oříšek |
1 špetka | Pepř černý mletý |
20 g | Petržel - nať |
5 dl | Smetana 33% (šlehačka) |
2 špetka | Sůl |
200 g | Sýr Čedar |
10 ks | Lasagne |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 13g |
---|---|
Cholesterol | 220,0mg |
Draslík | 91,0mg |
Vláknina | 554,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 9,3mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 28,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Muškátový oříšek, Sůl, Sýr Čedar, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Chřest zelený, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Smetana 33% (šlehačka), Lasagne mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Gratinované lasagne s chřestem postup přípravy receptu:
1 | Lasagne připravené na plátky vložíme do vroucí špetkou solí osolené vody. Povaříme do poloměkka, potom je vybereme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat. Oloupaný chřest povaříme v té samé vodě, vybereme, necháme okapat. |
2 | V kastrůlku rozehřejeme 60 g másla, přisypeme mouku, chvilku smažíme, přilijeme smetanu, přivedeme k varu a stáhneme ze sporáku. Vmícháme jemně nastrouhaný sýr, drobně nasekanou petrželovou nať. Dochutíme solí, pepřem, jemně nastrouhaným muškátovým oříškem a vše dohromady dobře promícháme. |
3 | Zbylým máslem vymažeme pečicí formu a na dno naskládáme plátky lasagne, chřest. Zalijeme připravenou omáčkou a vložíme do předehřáté trouby. Pečeme při teplotě 220 °C 20-25 minut. |
4 | Hotové jídlo rozdělíme na porce, které pokládáme na jednotlivé talíře, a podáváme. |
Poznámka
Připravené lasagne můžeme podávat buď jako teplý předkrm, nebo jako hlavní jídlo.