Recept

Gratinované lasagne s chřestem

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (35%)
ID receptu: 56032
Kategorie: Těstoviny, noky, knedlíky

Ingredience

1 kg Chřest zelený
100 g Máslo čerstvé
2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
1 špetka Muškátový oříšek
1 špetka Pepř černý mletý
20 g Petržel - nať
5 dl Smetana 33% (šlehačka)
2 špetka Sůl
200 g Sýr Čedar
10 ks Lasagne
1 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

44% Kalorie 864 kcal
Kilojoule 3 615kJ
5% Sacharidy 19 g
107% Tuky 80 g
22% Sodík 438 mg
39% Bílkoviny 22 g

Gratinované lasagne s chřestem postup přípravy receptu:

1

Lasagne připravené na plátky vložíme do vroucí špetkou solí osolené vody. Povaříme do poloměkka, potom je vybereme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat. Oloupaný chřest povaříme v té samé vodě, vybereme, necháme okapat.

2

V kastrůlku rozehřejeme 60 g másla, přisypeme mouku, chvilku smažíme, přilijeme smetanu, přivedeme k varu a stáhneme ze sporáku. Vmícháme jemně nastrouhaný sýr, drobně nasekanou petrželovou nať. Dochutíme solí, pepřem, jemně nastrouhaným muškátovým oříškem a vše dohromady dobře promícháme.

3

Zbylým máslem vymažeme pečicí formu a na dno naskládáme plátky lasagne, chřest. Zalijeme připravenou omáčkou a vložíme do předehřáté trouby. Pečeme při teplotě 220 °C 20-25 minut.

4

Hotové jídlo rozdělíme na porce, které pokládáme na jednotlivé talíře, a podáváme.

Poznámka

Připravené lasagne můžeme podávat buď jako teplý předkrm, nebo jako hlavní jídlo.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept