Recept

Gratinovaný krocan s brynzou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 56034
Kategorie: Hlavní chod

Ingredience

500 g Brambory
2 stroužek Česnek
3 ks Cibule
30 g Cibulka jarní
500 g Krůtí stehna
60 g Máslo bylinkové
5 dl Mléko plnotučné
70 ml Olej slunečnicový
1 kávová lžička Paprika mletá sladká
1 špetka Pepř černý mletý
200 g Smetana 33% (šlehačka)
2 špetka Sůl
300 g Sýr Brynza
200 g Zakysaná smetana

Nutriční hodnoty jedné porce

55% Kalorie 1,088 kcal
Kilojoule 4 551kJ
10% Sacharidy 35 g
112% Tuky 84 g
13% Sodík 266 mg
88% Bílkoviny 49 g

Gratinovaný krocan s brynzou postup přípravy receptu:

1

Z krůtích stehen stáhneme kůží, nakrájíme na tenké plátky. Opečeme je v pánvi na rozehřátém oleji. Brambory a cibuli oloupeme a nakrájíme na tenké plátky.

2

Pečicí formu vymažeme bylinkovým máslem, dno a okraje posypeme jemně nastrouhaným česnekem. Brynzu smícháme se zakysanou smetanou, mletou paprikou, solí a pepřem. Každou vrstvu potřeme připravenou brynzovou směsí. Na dno formy naskládáme plátky brambor, opečené maso a cibuli. Skládání vrstev opakujeme do skončení surovin. Mléko smícháme se smetanou, přidáme jemně nakrájenou zelenou část jarní cibulky a solí. Přelijeme povrch jídla a vložíme do předehřáté trouby. Pečeme při 220 stupňové teplotě Přibližně 55-60 minut.

3

Hotové jídlo rozdělíme na jednotlivé teplé talíře a podáváme.

Poznámka

Podáváme jako hlavní teplé jídlo. Vhodnou přílohou je čerstvá zelenina, ale také zeleninový salát.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept