Gratinovaný krocan s brynzou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Gratinovaný krocan s brynzou
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | ruda |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (15%) |
ID receptu: | 56034 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
500 g | Brambory |
2 stroužek | Česnek |
3 ks | Cibule |
30 g | Cibulka jarní |
500 g | Krůtí stehna |
60 g | Máslo bylinkové |
5 dl | Mléko plnotučné |
70 ml | Olej slunečnicový |
1 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
1 špetka | Pepř černý mletý |
200 g | Smetana 33% (šlehačka) |
2 špetka | Sůl |
300 g | Sýr Brynza |
200 g | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 26g |
---|---|
Cholesterol | 182,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 22,6mg |
Vitamín E | 7,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 781,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Česnek, Cibule, Cibulka jarní, Krůtí stehna, Olej slunečnicový, Paprika mletá sladká, Sůl, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo bylinkové, Mléko plnotučné, Pepř černý mletý, Smetana 33% (šlehačka), Sýr Brynza mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Gratinovaný krocan s brynzou postup přípravy receptu:
1 | Z krůtích stehen stáhneme kůží, nakrájíme na tenké plátky. Opečeme je v pánvi na rozehřátém oleji. Brambory a cibuli oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. |
2 | Pečicí formu vymažeme bylinkovým máslem, dno a okraje posypeme jemně nastrouhaným česnekem. Brynzu smícháme se zakysanou smetanou, mletou paprikou, solí a pepřem. Každou vrstvu potřeme připravenou brynzovou směsí. Na dno formy naskládáme plátky brambor, opečené maso a cibuli. Skládání vrstev opakujeme do skončení surovin. Mléko smícháme se smetanou, přidáme jemně nakrájenou zelenou část jarní cibulky a solí. Přelijeme povrch jídla a vložíme do předehřáté trouby. Pečeme při 220 stupňové teplotě Přibližně 55-60 minut. |
3 | Hotové jídlo rozdělíme na jednotlivé teplé talíře a podáváme. |
Poznámka
Podáváme jako hlavní teplé jídlo. Vhodnou přílohou je čerstvá zelenina, ale také zeleninový salát.